Tiril Eckhoff får hjelp av Mazet

Tiril Eckhoff får hjelp av Mazet

FRYSJA (NRK): I OL-sesongen vil Tiril Eckhoff få tettere oppfølging enn tidligere, akkurat slik hun ba om etter den skuffende fjorårssesongen.

nrk.no 29.05.2017

FRYSJA (NRK): I OL-sesongen vil Tiril Eckhoff få tettere oppfølging enn tidligere, akkurat slik hun ba om etter den skuffende fjorårssesongen.

– Nå er jeg veldig fornøyd, sier Eckhoff NRK.

Etter fjorårssesongen røpte 27-åringen at hun hadde følt seg alene og litt til bry gjennom sesongen. I evalueringen etterlyste hun derfor tettere oppfølging fra trenerne.

Nå føler Eckhoff at hun har blitt hørt og skiskytteren skal blant annet få hjelp av herrenes erfarne skytetrener Siegfried Mazet.

I sommer flytter nemlig Mazet til Oslo hvor også Eckhoff bor.

– Jeg kommer til å utnytte det. Han kommer til å bli en liten rådgiver og jeg gleder meg veldig til å lære av han.

– Det blir veldig greit å få litt oppfølging hjemme, det var jo det jeg ønsket meg, sier skiskytteren.

– Vi må skjerpe oss

Oppkjøringen til den viktige OL-sesongen starter nå i mai. I forrige uke fikk Tiril Eckhoff og resten av laget utdelt nye treningsklær til den viktige sesongen hos sponsoren på Frysja i Oslo. Og selv om en liten vårforkjølelse gjorde at 27-åringen måtte holde avstand til lagkameratene, ser hun lyst på det som venter.

– Jeg synes vi har hatt en bra evaluering. Jeg tror jentene har fått sagt det de ville si og jeg har fått sagt det jeg ville si. Vi er alle enige om at vi må skjerpe oss skikkelig for å få et bra år nå, sier Eckhoff.

Storebror er hovedtrener
Etter et år der Eckhoff har hatt en del frie tøyler går hun nå tilbake til å bruke storebror Stian Eckhoff som hovedtrener på skytebiten. Mazet blir et supplement, men sier han skal bidra så godt han kan.

– Jeg vil gjøre det, men først skal jeg snakke med Stian og jeg kommer til å gå via han når Tiril trenger meg, sier Mazet.

Storebror Eckhoff er innstilt på å legge forholdene til rette for lillesøster og nytt av året er at han skal samarbeide tettere med herrenes skytetrener.

– Jeg kommer til å samarbeide tett med Siegfried så Tiril vil få nytte av den kompetansen han sitter på, sier Stian Eckhoff.

– Han er god
Mazet kom til Norge fra jobben som skytetrener for Martin Fourcade før fjorårssesongen. Selv om det ikke ble mesterskapsgull i vinter skryter de norske gutta av franskmannen, spesielt Johannes Thingnes Bø som virkelig har fått et løft på standplass.

Nå håper Tiril Eckhoff på det samme.

– Jeg skal prøve å hente noen gode tips siden han (Mazet) tross alt er ganske god, sier Eckhoff.