Suverene Norge vant VM-gull på miksstafetten

Suverene Norge vant VM-gull på miksstafetten

Det norske laget med Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen tok det første gullet under VM i skiskyting i Östersund torsdag.

TV2.no - Les hele saken her

Røiseland sendte Eckhoff ut få sekunder bak Italia, mens Thingnes Bø gikk ut likt med Italia og Tyskland. Thingnes Bø skaffet Vetle Sjåstad Christiansen en luke på 15 sekunder på siste etappe.

VM-debutant Sjåstad Christiansen skjøt feilfritt og fikk en sjarmøretappe på siste runde på vei til mål. Sjanseløse Tyskland kom inn til sølv, 13 sekunder bak Norge. Det italienske laget tok bronsemedaljene.

– Det er dristig å sette en mesterskapsdebutant på sisteetappen, så jeg må nesten donere dette gullet til Siegfried Mazet og Egil Kristiansen, som luftet ideen til meg og Johannes om å gjøre det på denne måten. Det var ingen som hadde tenkt på det. Vi regnet med Johannes på siste og jeg på tredje, men vi tenkte oss litt om og så på hvilke folk vi skulle møte og mest sannsynlige resultater fra jentenes resultater, så tror jeg det var den aller beste løsningen, sier Vetle Sjåstad Christiansen til TV 2.

26-åringen skal nå bruke kvelden på å la gullet synke inn.

– Jeg gikk gjennom mange scenarioer før start. Heldigvis var det å lede med noen sekunder ett av dem, så jeg var halvveis forberedt. Det har ikke helt gått opp for meg. Jeg var helt egen i min verden og stengte ut alt sammen. Det fungerte tydeligvis bedre for meg enn Benedikt Doll, sier Sjåstad Christiansen til NRK like etter å ha vunnet gull i sitt første VM-renn.

Bjørndalen: – Eckhoff var avgjørende
TV 2s skiskytingsekspert Ole Einar Bjørndalen mener Sjåstad Christiansen nå må ta ankeretappen for Norge på herrestafetten neste uke.

Vurderer å sette foten ned for Thingnes Bøs VM-plan
– Jeg mente at han burde vært testet i Canmore også på sisteetappen, men der ble det byttet til at jentene gikk til slutt. Han kjørte veldig smart. Gjør de noe annet på herrestafetten, blir jeg veldig overrasket. Han er den klart beste til å løse sisteetappen på stafetten, sier Bjørndalen.

Norge sto uten gull på miksstafetten på de siste seks verdensmesterskapene. For første gang siden 2011 er Norge best i verden på øvelsen.​ Det norske laget vant imidlertid OL-gull på øvelsen i 2014.

– Det var fire kjempegode etapper. Det var spesielt én jente jeg var litt usikker på, Tiril, for hun har vært i varierende form i år, men hun var veldig bra og leverte noe av det beste på lenge. Det var ikke perfekt skyting, men måten hun løste det på var veldig bra. Hun lå og lurte litt bak og gjorde jobben. Det var helt avgjørende for å vinne stafetten, sier Bjørndalen.