Eckhoff på pallen igjen

Eckhoff på pallen igjen

Verdenscupløpene i Holmenkollen ble et lite mareritt for Tiril Eckhoff (27). Fredag var hun tilbake i verdenstoppen igjen.

Vg.no 23.03.2018

27-åringen hadde ikke spesielt lyst til å reise til Sibir og Tjumen etter en skuffende 55. plass på sprinten og en 49. plass på jaktstarten på hjemmebane i Oslo. 

På dagens sprint i Russland var Eckhoff med i toppen og tok en 3. plass selv med én bom allerede på første skyting. På stående, hvor hun har trøblet i hele år, fikk hun ned alle blinkene.

– Jeg er utrolig glad, det har vært en tøff sesong, sa Eckhoff på pressekonferansen etter sprinten.

Traff på alt

Hun kunne ikke gjøre noe med Darja Domratsjeva og Kaisa Mäkäräinen som begge skjøt 10 treff og gikk lynraskt i sporet. Fru Bjørndalen vant bare 1,2 sekunder foran Mäkäräinen. 

Den finske skiskytteren la også press på Anastasia Kuzmina i kampen om «kula» og verdenscupen sammenlagt. Kuzmina bommet tre ganger på de to skytingene og endte til slutt på en skuffende 12. plass. Med to renn igjen skiller det nå 16 poeng mellom Mäkäräinen og Kuzmina. 

Domratsjeva har stått over fire verdenscuprenn denne sesongen, men er til tross for det på en 3. plass i verdenscupen sammenlagt.

– Jeg er glad og sliten. Det var viktig for meg å kjempe helt til slutt fordi jeg vet hvor god Kaisa er, sa Domratsjeva på den internasjonale pressekonferansen.

Marte Olsbu måtte tåle en strafferunde både på liggende og stående skyting. Hun gikk styggfort i sporet, men ble til slutt nummer 10. 

Ingrid Landmark Tandrevold fikk en strafferunde på stående skyting og tok en 30. plass. Synnøve Solemdal hadde fått fart på skiene igjen, og med en bom på stående endte hun som nummer 28.

Fenne-nedtur

For Hilde Fenne ble sprinten helsvart. Hun fikk en runde på liggende, men traff ikke på et eneste skudd på sin stående skyting. Dermed får hun heller ikke gå morgendagens jaktstart eller søndagens fellesstart. I mål ble hun nummer 70. 

PS! Kuzmina vant sprintverdenscupen sammenlagt med 323 poeng. Domratsjeva, som bare har kommet til mål på seks av åtte sprinter, var 10 poeng bak.